Diensten

[/vc_column]

Contentadvies

Content ‘doen’ zonder doel is zinloos. Resultaten bereik je alleen als je weet waar je naartoe werkt. Soms lijkt het contentvraagstuk zo onbehapbaar, zo groot, dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Ik breng structuur aan in je content. Ik help jouw organisatie met een contentplan, of contentstrategie (what’s in a name?), op basis van doelstellingen zoals nieuwe klanten trekken, de gebruikerservaring verbeteren, vergroten van de naamsbekendheid of verbeterde vindbaarheid in zoekmachines. Ik geef je advies over de strategie, de aanpak en het proces. Ik help je een contentteam opzetten en begeleiden en zorg ervoor dat content binnen jouw organisatie tastbaar wordt.

Contentstrategie | Contentproces | Content guidelines

Contentcreatie

Iedere organisatie heeft een verhaal te vertellen. De uitdaging is om juist dat verhaal te vertellen wat de doelgroep wil horen. Ik ga voor jou op zoek naar die verhalen. Ik schrijf SEO-vriendelijke teksten voor jouw digitale kanalen, zorg dat socialmediakanalen up-to-date zijn en begeleid ook de contentproductie (bijvoorbeeld foto of video). Ik denk campagneconcepten uit, het liefst samen met een art director, en zorg met mijn coördinatieskills dat ze ook werkelijkheid worden. Mijn snelle, strenge pen zet ik in voor ghostwriting, copywriting en redigeren. Denk aan blogs op je website, gebruikershandleidingen in gewone mensentaal, intranetberichten of behulpzame microcopy in je formulieren. 

Copywriting | Content coördinatie | Tone of voice | Conversation design

Interne communicatie

Je medewerkers zijn het allerbelangrijkst in jouw organisatie. Zonder hen, geen goedlopend bedrijf. Daarom is interne communicatie zo belangrijk. Om je medewerkers te betrekken, activeren en verbinden. Wat op  managementniveau gesneden koek is, is niet per se tot diep in de organisatie bekend. Blijf dus je kernboodschap herhalen met eindeloos veel voorbeelden en concrete cases. Koppel continu terug over de objectieven, je staat, hoe je erop stuurt en mét voorbeelden van de werkvloer. Zo verbind je alles aan elkaar.

Employee engagement Verandercommunicatie | Verbindende communicatie

Employer branding

Wil je jouw organisatie graag profileren als aantrekkelijke werkgever? Ik help je met je employer branding (of arbeidsmarktcommunicatie). Employer branding is alles wat je zowel intern als extern doet om je te onderscheiden van andere werkgevers. Ik werk vanuit een strategisch framework met de Employee Value Proposition (EVP) als stralend middelpunt, misschien help ik je zelfs om deze op te stellen? Vanuit dat plan werken we aan de profilering van jouw organisatie bij (potentiële) collega’s. Dit doe ik bij voorkeur in nauwe samenwerking met HR en Recruitment.

Employer branding strategie | Online profilering | Employee engagement