Diensten

Contentadvies

Content ‘doen’ zonder doel is zinloos. Resultaten bereik je alleen als je weet waar je naartoe werkt. Soms lijkt het contentvraagstuk zo onbehapbaar, zo groot, dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Ik breng structuur aan in je content. Ik help jouw organisatie met een contentplan, of contentstrategie (what’s in a name?), op basis van doelstellingen zoals nieuwe klanten trekken, de gebruikerservaring verbeteren, vergroten van de naamsbekendheid of verbeterde vindbaarheid in zoekmachines. Ik geef je advies over de strategie, de aanpak en het proces. Ik help je een contentteam opzetten en begeleiden en zorg ervoor dat content binnen jouw organisatie tastbaar wordt.

Contentstrategie | Contentproces | Content guidelines

Contentcreatie

Iedere organisatie heeft een verhaal te vertellen. De uitdaging is om juist dat verhaal te vertellen wat de doelgroep wil horen. Ik ga voor jou op zoek naar die verhalen. Ik schrijf SEO-vriendelijke teksten voor jouw digitale kanalen, zorg dat socialmediakanalen up-to-date zijn en begeleid ook de contentproductie (bijvoorbeeld foto of video). Ik denk campagneconcepten uit, het liefst samen met een art director, en zorg met mijn coördinatieskills dat ze ook werkelijkheid worden. Mijn snelle, strenge pen zet ik in voor ghostwriting, copywriting en redigeren. Denk aan blogs op je website, gebruikershandleidingen in gewone mensentaal of behulpzame microcopy in je formulieren. Met behulp van content design-methodieken (een mix van UX en copywriting) zorg ik dat jouw organisatie echte problemen oplost.

CopywritingContent design | Tone of voice

Content in je scrum-team

Een sprintdemo met lorem ipsum en kattenplaatjes? Never again! Content hoort thuis in je sprints, en dus in je scrum-team. Dankzij mijn ervaring bij digitale bureaus weet ik hoe scrum-teams werken en hoe je content het best kunt integreren in de agile werkwijze en het team. Denk aan vooruit werken voor de refinement, contentcreatie tijdens de sprint, CMS testen op gebruiksvriendelijkheid voor de content editors of volledig agile contentsprints. Communiceren met developers en creatieven lastig? Ik doe het graag.

Agile content Content sprintCMS inrichting

Employer branding

Wil je jouw organisatie graag profileren als aantrekkelijke werkgever? Ik help je met je employer branding (of arbeidsmarktcommunicatie). Employer branding is alles wat je zowel intern als extern doet om je te onderscheiden van andere werkgevers. Ik werk vanuit een strategisch framework met de Employee Value Proposition (EVP) als stralend middelpunt, misschien help ik je zelfs om deze op te stellen? Vanuit dat plan werken we aan de profilering van jouw organisatie bij (potentiële) collega’s. Dit doe ik bij voorkeur in nauwe samenwerking met HR en Recruitment.

Employer branding strategie | Online profilering | Employee engagement

Conversation design

Conversational design (het ontwerpen van chatbot conversaties) is hartstikke nieuw en uitdagend. Een chatbot is namelijk niet enkel technologie. Een goede chatbot is een overtuigende gesprekspartner. De gebruiker heeft hoge verwachtingen van een chatbot en haakt bij een enkel foutje al af. Dat betekent dat er honderden, zo niet duizenden conversaties uitdenken om zo de gebruiker snel en correct te helpen. Met de komst van Voice groeit de vraag naar geautomatiseerde FAQs en services steeds. Ik help jouw team van UX’ers en developers met het ontwerpen en schrijven van chatbot conversaties.

Chatbot conversaties | Gecertificeerde Conversation Designer (Robocopy)